Proměna občanského sdružení ve spolek přinesla v osmém roce existence TREMEDIAS i jistou proměnu ve vnímání formy nabízené podpory založené kromě jiného na využití poradenského přístupu více směrem k přístupům přímé podpory otevírající potenciál klienta. Profesní zkušenosti týmu TREMEDIAS jsou postupně úročeny v další profesní růst a nadhled, který se snažíme předávat dál v souladu s posláním spolku a prioritou směřující k rozvoji sociální práce. Ve svých činnostech nabízíme cílovým skupinám sociálních pracovníků, pracovníků v sociálních službách a osobám se sociálním či zdravotním znevýhodněním, možnost vstoupit na naši pomyslnou loď podpory, kdy využitím našich služeb mohou dočasným společným plutím na jedné lodi zlepšit kvalitu svého profesního nebo osobního života. V ideálním případě se lidé přijímající naši podporu učí býti tvůrci svého života a řídit samostatně svoji životní loď. V TREMEDIAS věříme ve zdroje v každém z nás, které pomáháme lidem objevovat formou podpory jejich rozvoje prostřednictvím vzdělávání, supervizí, mentorinku, facilitací, poradenství, mediací, terapií či koučování.

Plný text výroční zprávy k seznámení  z d e

Mgr. Iva Macková
předsedkyně TREMEDIAS, spolek